Diades internacionals

17M Dia Internacional de la lluita contra l'homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia

Des que l'any 1990 l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l'homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. L’ajuntament de Sant Pere de Ribes participa en aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives. Amb motiu d'aquesta jornada, l’ajuntament de Sant Pere de Ribes condemna les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; aposta pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural, i fa una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col·lectius i a tota la societat civil, en general, per a eradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d'identitat de gènere o d'orientació afectiva i sexual.

 

 

28J Dia per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i d'altres identitats sexuals i de gènere

El 28 de juny es celebra el dia per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i d'altres identitats sexuals i de gènere, també conegut com a dia de l’Orgull. Aquesta diada commemora els fets ocorreguts el 28 de juny de 1969 a Stonewall, Nova York, arran d'una batuda de la policia en un bar gai que va acabar amb detencions i ferits greus. Aquell dia la població LGBTI i persones simpatitzants va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.

Per la celebració del 28 de juny d’enguany, dia de l’Orgull, reprenem al nostre municipi la campanya Balcons amb Orgull organitzada per El Punt R amb el suport de l’Espai Jove de Les Roquetes i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Durant el dia 10 de juny, de 18h a 20h, posarem a disposició de la ciutadania, de manera gratuïta, un punt de recollida de banderes irisades: a Ribes a la plaça Marcer i de 10-13h a Roquetes a la plaça Llobregat. Juntament amb la bandera s’adjuntarà un escrit amb la història de la bandera. La campanya ens insta a penjar la bandera irisada al nostre balcó, el 28 de juny o qualsevol altre dia de l’any, per reivindicar, amb ORGULL, que cap persona ha de ser menystinguda per raó de gènere od’orientació sexual. Demostrem l’orgull de Sant Pere de Ribes!

 

Cultura i diversitat

A més, des del Consistori s’ha elaborat una sèrie de material divulgatiu que es traslladarà també a les xarxes socials proposant recomanacions literàries i cinematogràfiques LGBTIQ+.

 

 

Documents relacionats

Manifest 17 de Maig